top of page

Zomerleren 2022:
"DE TOEKOMST IS VAN ONS!"

WAT?

De zomerschool 'de toekomst is van ons' is een innovatief project vanuit de Innovatie hub in samenwerking met Stad Gent. Circa 50 jongeren verdeeld in 3 groepen (telkens vergezeld van een pedagogisch begeleider) zullen 2 weken in de zomervakantie (15-26 augustus) 'de toekomst' verkennen. In het thema “de toekomst is van ons” zullen we een innovatieve en co-creatieve zomerschool opzetten voor en door jongeren. De jongeren zelf bepalen zoveel mogelijk wat er zal gebeuren.  

De jongeren een positieve blik op de eigen en bredere toekomst geven: door zowel kennis te maken met de universiteit als met ondernemingen. We willen de intrinsieke leermotivatie verhogen en een positief zelfbeeld bevorderen. Daarvoor focussen we op formeel en informeel leren, spel en ontspanning, welbevinden en sociaal weefstel. 

We werken rond taal door middel van rap of slam poetry, we filosoferen met een échte professor filosofie, we ontdekken ondernemingen in de buurt, gaan zelf aan de slag met onze eigen dromen en we ontwikkelen onze STEM-vaardigheden etc. 

We maken van deze zomerschool ook gebruik om jongeren zelf aan het woord te laten. Aan de hand van 'arts based research methodologieën' verkennen we de ervaringen en belevenissen van jonge Gentenaren.

DOEL?

CONCREET?

DOE JE MEE?

bottom of page